Korsakov Academie

Het Korsakov Kenniscentrum helpt professionals die Korsakovzorg verlenen met het verbreden en verdiepen van hun vakkennis. Dit doen we door actuele en praktische trainingen aan te bieden. De Korsakov Academie biedt trainingen die naadloos aansluiten op alle benodigde competenties voor Korsakovzorg, gebaseerd op de meest recente inzichten. Met het volgen van de trainingen uit de leerlijn:

  • Ben je op de hoogte van de laatste inzichten rondom Korsakovzorg
  • Oefen je met je eigen casuïstiek
  • Word je getraind door trainers met expertise uit de praktijk

Bij de ontwikkeling van scholing gebruiken we een competentieprofiel als basis zodat wat je leert optimaal aansluit bij de beroepspraktijk van Korsakov-zorgmedewerkers. Het competentieprofiel 'Korsakov zorgmedewerker niveau 3' is een handig instrument om als referentiekader te gebruiken. Je kunt er je eigen functioneren mee spiegelen en bepalen welke competenties verdere ontwikkeling vragen. Het competentieprofiel hebben we vertaald naar leerdoelen. Vervolgens hebben we een basis en een gevorderde leerlijn ontwikkeld. Als je de leerlijn gevolgd hebt, voldoe je aan de eisen van het competentieprofiel.

Dit competentieprofiel wordt ook gebruikt als instrument voor personeelsbeleid, zoals werving en selectie, personeelsontwikkeling, beloningsbeleid, loopbaanplanning en -ontwikkeling, en functiebeschrijving. Je kunt het ook gebruiken als middel in discussies over de ontwikkeling en positie van het beroep, en als basis van voorlichtingsmateriaal voor toekomstige zorgverleners en begeleiders van mensen met Korsakov.