Scholing

Het Korsakov Kenniscentrum helpt professionals die Korsakov-zorg verlenen met het verbreden en verdiepen van hun vakkenis. Dit doen we actuele en praktische scholing aan te bieden. Enerzijds bieden we in company trainingen aan, maar we hebben ook diverse trainingen, cursussen en e-learnings die je individueel kunt volgen. Bekijk ons aanbod onder Trainingen.

Bij de ontwikkeling van scholing gebruiken we een competentieprofiel als basis zodat wat je leert optimaal aansluit bij de beroepspraktijk van Korsakov-zorgmedewerkers. Het competentieprofiel 'Korsakov zorgmedewerker niveau 3' is een handig instrument om als referentiekader te gebruiken. Je kunt er je eigen functioneren mee spiegelen en bepalen welke competenties verdere ontwikkeling vragen. Het competentieprofiel hebben we vertaald naar leerdoelen. Vervolgens hebben we een basis en een gevorderde leerlijn ontwikkeld. Als je de leerlijn gevolgd hebt, voldoe je aan de eisen van het competentieprofiel.

Dit competentieprofiel wordt ook gebruikt als instrument voor personeelsbeleid, zoals werving en selectie, personeelsontwikkeling, beloningsbeleid, loopbaanplanning en -ontwikkeling, en functiebeschrijving. Je kunt het ook gebruiken als middel in discussies over de ontwikkeling en positie van het beroep, en als basis van voorlichtingsmateriaal voor toekomstige zorgverleners en begeleiders van mensen met Korsakov.