Terugblik Kennisbijeenkomst Empathisch Directieve Benadering

Terugblik Kennisbijeenkomst Empathisch Directieve Benadering

Op woensdag 31 mei organiseerde het Korsakov Kenniscentrum haar jaarlijkse Kennisbijeenkomst, dit keer geheel in het teken van de ‘Empathisch Directieve Benadering’. Bij de bijeenkomst waren ruim 100 verpleegkundigen, verzorgenden en andere belangstellenden aanwezig. Centraal stond de vraag hoe je na het opbouwen van een goede relatie met de bewoner met Korsakov de methode EDB concreet kunt toepassen, en wat dit vraagt van de woon- en leefomgeving van de bewoner. 

Tijdens de kennisbijeenkomst deelde specialist ouderengeneeskunde en onderzoeker Ineke Gerridzen de resultaten van haar Korsakov-studie in verpleeghuizen. Associate lector 'Ouderen met psychische problemen' Gea van Dijk gaf een presentatie over de relatie tussen Presentie en de Empathisch Directieve Benadering, en senior begeleider Bas Boone deelde zijn ervaringen met de inrichting van het woon- en leefmilieu bij mensen met Korsakov bij SVRZ. Bekijk ook deze video waarin Bas een rondleiding geeft bij SVRZ. Tijdens het tweede gedeelte van de bijeenkomst werden in subgroepen meer praktische handvatten aangereikt, en was er veel ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Volgende bijeenkomst
Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen voor deze kennisbijeenkomst, organiseert het Korsakov Kenniscentrum op 27 september de bijeenkomst opnieuw. Je kunt je hiervoor aanmelden via deze link.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, actuele publicaties en praktijkonderzoeken, onze bijeenkomsten en scholingsaanbod.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief