Kijkje in de keuken van de vakgroep Muziektherapie en Korsakov

Kijkje in de keuken van de vakgroep Muziektherapie en Korsakov

Er komen weer verschillende vakgroepen bijeen om kennis uit te wisselen en te werken aan gezamenlijke producten. Een kijkje in de keuken bij de vakgroep Muziektherapie en Korsakov. Zij hadden op 30 mei alweer hun vierde bijeenkomst. 

Monique van Bruggen-Rufi, voorzitter Vakgroep Muziektherapeuten en Korsakov: “Dit keer was de locatie Domus Nostra in Den Haag. We hadden een goede opkomst met elf muziektherapeuten uit zes verschillende instellingen.

Een deel van ons kwam in de ochtend samen om verder te werken aan een artikel over muziektherapeutische micro-interventies. Dit artikel gaat over hoe we apathie kunnen verminderen en het zelfvertrouwen kunnen vergroten bij mensen met het syndroom van Korsakov (SvK). Dit artikel is het eindproduct van een training die de zes auteurs het afgelopen jaar hebben gevolgd.

In de middag sloten zes extra muziektherapeuten aan. Na een kort voorstelrondje deelden we de laatste ontwikkelingen en kregen we een rondleiding door het gebouw.

Annelies van Rijn, psycholoog bij Domus Nostra, vertelde over haar promotieonderzoek naar alternatieve woonvormen voor mensen met het syndroom van Korsakov. Dit leidde tot interessante gesprekken.

Daarna gaf Alice Thomé, praktijkopleider bij Domus Nostra, ons inzicht in de verschillende leerlijnen en opleidingseisen van zorgmedewerkers. Dit is voor ons als muziektherapeuten erg belangrijk, omdat zorg de verbindende factor is tussen bewoners en therapeuten/artsen. Dit onderdeel werd met veel enthousiasme ontvangen.

Tot slot kregen we een rondleiding door het atelier van de beeldende therapeuten. Linda Lawa vertelde enthousiast over hun werk en we zagen prachtige werken van bewoners. We kijken terug op een gezellige maar vooral ook zeer nuttige bijeenkomst.”

Aanmelden vakgroep Muziektherapie en Korsakov
Ben jij ook muziektherapeut en is je organisatie lid van het KKC? Dan kun jij je aanmelden via info@korsakovkenniscentrum.nl.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, actuele publicaties en praktijkonderzoeken, onze bijeenkomsten en scholingsaanbod.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief