Podcast aflevering 1: Wat is Korsakov?

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

1 november 2022

Podcast aflevering 1: Wat is Korsakov?

'Niemand kiest er bewust voor om een alcoholprobleem te krijgen of overmatig te gaan drinken. Als je op een gegeven moment zoveel drinkt, dan doe je dat niet meer omdat het leuk is maar dat doe je omdat je die negatieve dingen niet wilt voelen. De meeste mensen die ik heb gezien hebben echt een moeilijk leven gehad. Een scheiding, iemand overleden, een ongeval, misbruik. Het is schrijnend.'

Dat zegt GZ-psycholoog en onderzoeker Yvonne Rensen in de eerste aflevering van de podcastserie Alles over Korsakov van het Korsakov Kenniscentrum. Deze eerste aflevering staat in het teken van de vraag: Wat is Korsakov? Wie aan Korsakov denkt, denkt vaak aan de gevolgen van langdurig en veel alcohol drinken. Maar wat is Korsakov nou echt? Hoe herken je het en wat is het verschil met dementie? Onze host Nathalie Koopman gaat in gesprek met Yvonne en specialist ouderen geneeskunde Charlotte Griffioen.

In de zesdelige podcastserie geven we antwoord op vragen als: Wat is Korsakov precies? Hoe ziet het leven met Korsakov eruit? Wat houdt goede Korsakov-zorg in? En wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek? 

Beluister de eerste aflevering: 

Luister nu naar podcast #1 over wat Korsakov is:

en volg ons op je favoriete podcast-platform:

Of bekijk de opname van de eerste aflevering op YouTube:
Deel deze post