Verhalen uit een Zeeuwse groepswoning

Verhalen uit een Zeeuwse groepswoning

Op verzoek van SVRZ heeft schrijfster Carolijn Visser een reis langs diverse locaties van SVRZ gemaakt. Haar is gevraagd te kijken naar wat het leven nog de moeite waard maakt ook al woon je in een verpleeghuis. Carolijn heeft het verhaal van de diverse bewoners op een bijzondere manier verweven met haar eigen jeugd in Middelburg en de geschiedenis van Zeeland. Dit boek is in 2018 uitgekomen onder de naam ‘Zeeuws geluk’.  

Tijdens haar reis door SVRZ heeft ze ook in een groepswoning aan de ‘Ter Poorteweg’ gelogeerd. Hier wonen mensen met het syndroom van Korsakov. De verhalen die Carolijn hier optekende zijn in een aparte uitgave verschenen onder de titel ‘Alleen in een huis vol lege flessen’. De diverse verhalen leiden tot indringende portretten van mensen die door allerlei omstandigheden terecht gekomen zijn, daar waar ze nu zijn.

Het boekje is te downloaden via de site van SVRZ. Een eventuele papieren versie is ook te bestellen, stuur dan een mail naar het activiteitencentrum (activiteitencentrum@svrz.nl) of teamleider Janneke de Rooij (Janneke.de.rooij@svrz.nl)