Webinar: zeggen oogbewegingen iets over geheugenproblemen bij Korsakov?

Webinar: zeggen oogbewegingen iets over geheugenproblemen bij Korsakov?

Stel: je wilt een IKEA-meubel in elkaar zetten. Gelukkig krijg je daar een mooie instructietekening bij. Nu kun je proberen om in één keer alle instructies te onthouden en de juiste schroefjes en planken bij elkaar te vinden, maar dat is best wel lastig! Het is gemakkelijker om af en toe even terug te kijken naar die instructietekening en schroefje voor schroefje te werken.

Maar wat nu als je kat besluit op de tekening te gaan liggen? Dan is het ineens niet zo gemakkelijk meer om terug te kijken. Wat doe je dan? Duw je je kat keer op keer weg met het risico op krabben, of probeer je meer informatie in één keer op te slaan? En, wat als je problemen in je geheugen hebt? Kún je dan wel meer informatie in één keer opslaan?

Sanne (promovenda/PhD Universiteit Utrecht) heeft afgelopen zomer in Slingedael patiënten met het syndroom van Korsakov getest om te achterhalen of we geheugenproblemen kunnen afleiden uit oogbewegingsgedrag. Tijdens dit webinar zal zij haar voorlopige resultaten presenteren.

Datum: woensdag 24 november 2021
Tijd: 14.30 - 15.30 uur
Waar: online
Klik hier om je aan te melden voor het webinar