Van Binnen naar Buiten: workshop over het aanleren van een route

Lobke Bulk, psycholoog en onderzoeker, bij de locatie Slingedael/Tussendael heeft op maandag 10 februari 2020 een workshop gegeven op het congres ‘Zoek het uit’.

Het onderwerp van de presentatie was het huidige project Van binnen naar buiten, een project tot stand is gekomen in samenwerking met FNO Klein Geluk en het Korsakov Kenniscentrum. Bij dit project gaan 30 bewoners met Korsakov een route aanleren, er wordt onderzocht welke methode van aanleren het beste is.

Tijdens de workshop werd met de deelnemers van gedachten gewisseld over de opzet van een onderzoek, hoe je een onderzoek nuttig kan laten zijn voor bewoners en hoe je kennis kan delen met andere instellingen. Het was mooi om te zien dat er veel herkenning was bij de deelnemers, de reacties hebben zinvolle input gegeven voor de latere uitwerking. Er waren bijvoorbeeld veel vragen over de praktische organisatie van het veilig naar buiten laten gaan van bewoners.

Het project loopt nog tot einde 2020. In samenwerking met het Korsakov Kenniscentrum zal de opgedane kennis gebundeld worden en verspreid onder instellingen die met de Korsakov doelgroep werken.

Meer informatie