Vakgroepbijeenkomst ergotherapie op 16 juni 2022

Vakgroepbijeenkomst ergotherapie op 16 juni 2022

Deskundigheidsbevordering is belangrijk in de zorg voor mensen met Korsakov. Daarom heeft het Korsakov Kenniscentrum (KKC) vakgroepen opgezet, waaronder een vakgroep voor ergotherapeuten.

Het KKC ondersteunt het doelgroepexpertisenetwerk in het ontwikkelen van (wetenschappelijke) kennis, best practices en het delen en borgen van kennis in de praktijk. Een andere belangrijke taak van het KKC is het bevorderen van de deskundigheidsbevordering in samenwerking met haar leden. Eén manier om dit te doen is het formeren van vakgroepen voor de betreffende disciplines werkzaam in de zorg rondom Korsakov. Een vakgroep dient ervoor om het eigen vakgebied te verankeren. Het gebruiken van werkervaring en gedeelde kennis leidt tot het verdiepen van de kwaliteit van de discipline en zo tot een betere zorg aan de cliënt.

De eerste bijeenkomst vindt digitaal plaats op 16 juni van 15.00 tot 17.00 uur. Voorzitter van de bijeenkomst is Eline Böhner, ergotherapeut Atlant.

De vakgroep ergotherapie KKC zal structureel halfjaarlijks plaatsvinden, in juni en in december en is toegankelijk voor ergotherapeuten die werkzaam zijn bij aangesloten leden van het Korsakov Kenniscentrum

Het programma is volgt:
* Welkom en kennismaking
* Opstellen jaarplan m.b.v. Visie4Luik
PAUZE
* Interactieve presentatie handreiking ergotherapie bij mensen met het syndroom van Korsakov
* Inventarisatie kennisvragen

Accreditatie voor de bijeenkomst is aangevraagd.
Link en voorbereidende documenten worden in de week van 16 juni naar de deelnemers toegestuurd.

Aanmelden kan via de onderstaande button: 

Aanmelden

Het verzoek aan de lezer is om deze uitnodiging door te sturen naar de ergotherapeut(en) van de instelling.
Mocht je op de hoogte gehouden willen worden van de activiteiteiten avn het Korsakov Kenniscentrum meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief: https://korsakovkenniscentrum.nl/nieuws