Start deelname vragenlijst: 'Ervaren problemen in de zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov te bereiken'

Start deelname vragenlijst: 'Ervaren problemen in de zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov te bereiken'

Vanaf 10 mei 2021 is er binnen de organisaties van de Archipel, Atlant, Frankelandgroep, Hilverzorg, Lelie zorggroep, Leviaan, Liberein, Meandergroep, Noorderbreedte, Het Parkhuis, RIVAS, Saffier, SVRZ, Thebe, Van Tongerloo Zorggroep, Volckaert/Mijzo en Zorgpartners Midden-Holland gestart met de vragenlijst: 'Ervaren problemen in de zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov'.

De vragenlijst maakt deel uit van het promotietraject van verplegingswetenschapper en praktijk verpleegkundige Mirjam van Dam, van Korsakovcentrum Slingedael van de Lelie zorggroep. Het promotieonderzoek richt zich op verpleegkundige/verzorgende uitdagingen in de zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov. De vragenlijst maakt deel uit van haar tweede onderzoek "Ervaren problemen in de zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov: een multicenter vragenlijstonderzoek".

Het doel van de vragenlijst is te verkennen in welke mate zorgprofessionals problemen ervaren in de dagelijkse zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov en hoe vaardig ze zich voelen om hier mee om te gaan. Het gaat om problemen van somatische, psychiatrische, gedragsmatige en functionele aard. Resultaten van de vragenlijst zullen gebruikt worden om een praktijkgerichte interventie te ontwikkelen die zowel verzorgenden/verpleegkundigen als de cliënten ten goede komt.

Uiteraard is het invullen van de vragenlijst voor de medewerkers geheel anoniem en zullen de gegevens ook anoniem verwerkt worden. Het invullen van de vragenlijst voor de verpleegkundigen en verzorgenden is ongeveer 20-30 minuten. De vragenlijst is ook getest onder een aantal verzorgenden en verpleegkundigen waarbij een verzorgende zei: "Het is net of je op de afdeling bent geweest."

Mocht je na het lezen van dit bericht als organisatie ook mee willen werken aan het onderzoek dan kun Mirjam benaderen op: mi.vandam@leliezorggroep.nl.

Mocht je als verpleegkundige, verzorgende of (persoonlijk) begeleider ook de vragenlijst willen invullen dat kun je de vragenlijst via deze link bereiken:
https://research.sc/participant/login/dynamic/CEC6B7D4-A11D-4953-8784-6C464D98FEF8

Wanneer je de vragenlijst opent zal er eerst een informatiebrief en toestemmingsformulier verschijnen. Daarna start de daadwerkelijke vragenlijst. Op het eind zal gevraagd worden om nog een aantal gegevens in te vullen
LET OP: in verband met het anoniem verzamelen van gegevens dient de vragenlijst in 1 keer ingevuld te worden. Je kan hem dus niet tussentijds afsluiten en opnieuw opstarten.