Webinar LVHC nu terug te zien

Webinar LVHC nu terug te zien

LVHC zorg, waar staat dat precies voor en welke ontwikkelingen zijn er? Bekijk hiervoor het webinar van Actiz dat in samenwerking met VWS, Zorgverzekeraars Nederland en de doelgroepnetwerken tot stand is gekomen. Ook zijn de gestelde vragen en antwoorden in een FAQ opgenomen.

Vanaf 1 januari 2024 zal expertisezorg voor drie Laag Volume Hoog Complexe doelgroepen, Korsakov, Huntington en Laag Bewustzijn Stoornissen, structureel bekostigd worden vanuit de Wet langdurige Zorg. Daarmee is het beleid rondom de Laag Volume Hoog Complexe doelgroepen in de langdurige zorg structureel geïmplementeerd. Een belangrijke stap waardoor de passende zorg voor deze zeer kwetsbare doelgroepen in de Wlz is geregeld met een kennisinfrastructuur voor deze specifieke doelgroepen. Op 1 juli as. zal de Nza de beleidsregel, prestatie en tarief publiceren. De nieuwe beleidsregel geldt vanaf 1 januari 2024.

In de komende jaren zullen naar verwachting ook de volgende vijf LVHC doelgroepen instromen in de kennisinfrastructuur: Multiple Sclerose, NAH+, NAH-kind + jeugd, Dementie met zeer ernstig probleemgedrag en Gerontopsychiatrie met ernstig probleemgedrag.