Podcast aflevering 7: Expertisecentrum Korsakov QuaRijn

Podcast aflevering 7: Expertisecentrum Korsakov QuaRijn

Zorgorganisatie QuaRijn is sinds dit jaar regionaal expertisecentrum op het gebied van het syndroom van Korsakov. Als het niet meer lukt om zelfstandig thuis te wonen, biedt QuaRijn intensieve ondersteuning, begeleiding en behandeling op een nieuwe locatie in Doorn, het Zonnehuis.

Om Korsakov tijdiger te signaleren, zodat opname niet nodig is, werkt QuaRijn sinds kort met casemanagers, die al bij mensen thuis in kaart brengen welke zorg nodig is. Ook heeft Quarijn begin 2023 een behandelcentrum geopend in Doorn, speciaal voor mensen met Korsakov. Hier krijgen mensen behandeling en ondersteuning om langer thuis te kunnen blijven wonen.

In de zevende aflevering van onze podcast 'Alles over Korsakov' praat onze host Nathalie Koopman met Famke Leeflang, kwaliteitsverpleegkundige en casemanager, en met Levine van Zuidam, ggz-agoog en projectleider behandelcentrum over de meerwaarde van de inzet van casemanagers en het nieuwe behandelcentrum.

Beluister de podcast:

Podcastserie: Alles over Korsakov

In deze podcastserie hoor je alles wat je altijd al wilde weten over Korsakov, het belang van goede Korakov-zorg en hoe die in Nederland geregeld is.

Luister de podcastserie