Directie Langdurige zorg VWS bezoekt expertisecentrum Slingedael

Directie Langdurige zorg VWS bezoekt expertisecentrum Slingedael

Directeur Langdurige zorg van VWS Michiel Geschiere bracht samen met zijn collega's een werkbezoek aan het Korsakov Kenniscentrum Slingedael in Rotterdam om met eigen ogen te zien hoe de beste passende zorg wordt geleverd aan mensen met het syndroom van Korsakov. Medewerkers van Slingedael lieten zien hoe het delen van kennis en kunde vanuit een expertisecentrum helpt voorkomen dat Korsakov-patiënten tussen wal en schip belanden.

Er werd uitgebreid stilgestaan bij de continue aandacht die er binnen het landelijke Korsakov-netwerk is voor deskundigheidsbevordering. Werken voor deze bijzondere doelgroep vraagt om specifieke competenties en scholing van zorgmedewerkers, en daarbij is het ontzettend belangrijk om zorgmedewerkers te blijven binden en boeien voor deze ingewikkelde hoogcomplexe zorg.

Daarnaast was er aandacht voor het belang van onderzoek. Zo vertelde verpleegwetenschapper Mirjam van Dam over haar promotietraject over verpleegkundige Korsakov-zorg en de uitdagingen die dit in de praktijk met zich meebrengt. Michiel zei na afloop: 'Je wilt allemaal de beste zorg leveren, maar je moet eerst weten wat goede zorg is door onderzoek in de praktijk.'

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, actuele publicaties en praktijkonderzoeken, onze bijeenkomsten en scholingsaanbod.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief