Podcast aflevering 6: Expertisecentra

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

18 januari 2023

Podcast aflevering 6: Expertisecentra

Mensen met Korsakov hebben gespecialiseerde zorg nodig. Echter, niet iedere zorginstelling heeft nu de kennis om de juiste hulp te geven. Terwijl die kennis er in Nederland wel is. Daarom bundelen de zorgorganisaties hun krachten om de Korsakov-zorg in Nederland te verbeteren. Ze gaan nauwer samenwerken, kennis delen en leren van elkaar. Maar wat betekent die samenwerking en kennisdeling concreet voor patiënten, naasten en medewerkers?

In deze laatste aflevering van de podcastserie Over Korsakov praat onze host Nathalie Koopman over deze plannen met Ester Willemse, directeur zorg expertisegroepen bij Atlant, en met Cynthia Vogeler, directeur van het landelijke Korsakov Kenniscentrum.

Cynthia Vogeler: "We hebben gezien dat veel cliënten met Korsakov het gevoel hebben tussen wal en schip te zijn gevallen. Ik denk dat we deze netwerkstructuur gewoon goed gaan neerzetten in de komende jaren, zodat veel meer mensen dat gevoel niet meer hebben. Dat ze weten: als ik die weg kies, dan zijn er mensen die begrijpen wat ik heb, die kunnen de goede hulp en ondersteuning bieden en daar waar nodig een goede plek waar je kunt blijven wonen en waar ze je kunnen verzorgen."

Beluister aflevering 6 op bekijk de opname op Youtube

Volg ons op je favoriete podcast-platform:

Deel deze post