Webinar over observatie- en screeningsafdeling Slingedael

Webinar over observatie- en screeningsafdeling Slingedael

Slingedael heeft een speciale observatie- en screeningsafdeling. Mensen met een Wernicke Encefalopathie en/of het vermoeden van het syndroom van Korsakov komen hier vaak terecht vanuit het ziekenhuis, waar ze zijn beland na intensief alcoholgebruik, zelfverwaarlozing of vallen. Deze mensen mijden vaak zorg en zijn daardoor lange tijd buiten beeld van de reguliere zorgverlening geweest. Hun diagnose wordt daarom vaak gemist.

In het webinar lichten GZ-psycholoog en senior onderzoeker Erik Oudman en fysiotherapeuten Ingrid Schimmel en David Romeijn het traject voorafgaand aan en op de observatie- en screeningsafdeling van Korsakov Expertisecentrum Slingedael toe.

Op de observatie- en screeningsafdeling werken medewerkers en cliënten aan stabilisatie en vooruitgang. Intensieve inzet van onder andere fysiotherapie, ergotherapie, medische discipline en psycholoog leidt tot functionele verbetering, het uiteindelijk diagnosticeren van Korsakov en het uitstippelen van het vervolgpad. Cliënten verblijven hier ongeveer 12-16 weken, waarna een cliënt volledig in kaart is gebracht en het functioneren sterk verbeterd is. Circa de helft van de cliënten stroomt uit naar langdurige Korsakovzorg, maar ongeveer 15-20 procent gaat weer naar huis met vormen van begeleiding thuis/dagbehandeling.

Benieuwd? Meld je aan voor het webinar op 28 september.

Datum: 28 september

Tijd: 14.30 - 15.30 uur

Toegang: gratis

Klik hier om je aan te melden