Webinar over apathie en executieve functies bij korsakov

Webinar over apathie en executieve functies bij korsakov

Masterstudent Larissa Vermeulen geeft op 31 maart een webinar over apathie en de relatie met executieve functies bij mensen met korsakov. Vermeulen deed er onderzoek naar bij Slingedael en presenteert haar bevindingen tussen 14.15-15.15 uur.

Slingedael doet continu onderzoek naar mensen met het syndroom van Korsakov. Ook studenten van de Universiteit van Utrecht nemen hieraan deel. Vermeulen is er daar één van. Zij licht kort alvast een tipje van de sluier op over haar onderzoek. “Mijn onderzoek is erg interessant voor iedereen die apathie herkent in bewoners of cliënten. De afgelopen tijd heb ik onderzoek gedaan naar apathie en de relatie met executieve functies. Daarin heb ik de verschillende onderdelen onderzocht van apathie. Denk aan sociale apathie, emotionele apathie en gedragsmatige apathie. Hierbij onderzocht ik welke vorm van apathie het meest voorkwam bij mensen met het syndroom van Korsakov. Maar ook welke relatie er is tussen deze vormen van apathie en stoornissen in executieve functies (hogere controlefuncties van de hersenen). Daarom heb ik een deel van de bewoners eenmalig getest met verschillende neuropsychologische testen.”

Wilt u meekijken met webinar? Inschrijven kan dan hier. 

Herinneringen in de lockdown

Eerder presenteerde masterstudent Dianne Herrmann haar onderzoek over herinneringen in de lockdown. Wilt u haar webinar graag terugkijken? Dat kan hier.