Podcast aflevering 5: Cliëntreis en samenwerking in de keten

Podcast aflevering 5: Cliëntreis en samenwerking in de keten

Mensen met Korsakov of verschijnselen daarvan, mijden vaak de zorg. Ze houden zich schuil of leven op straat. Bovendien zie je niet aan iemand dat hij of zij Korsakov heeft. De weg naar goede zorg is vaak een lange zoektocht met veel hobbels naar de juiste diagnose en zorg. Hoe kan dat beter? Hoe versterk je de samenwerking tussen de diverse zorgpartijen?

Daarover praat onze host Nathalie Koopman in aflevering vijf van de podcastserie Over Korsakov met Sandra Flach, casemanager bij Het Parkhuis in Dordrecht en met Susanne van den Hooff, docent onderzoeker. Zij heeft onderzoek gedaan naar de knelpunten die mensen met Korsakov meemaken op zoek naar goede zorg.

Susanne van den Hooff: "De zoektocht naar de juiste zorg is vaak voor familieleden een moeilijke. De huisarts is vaak niet niet bekend met Korsakov omdat het zo weinig voorkomt. Als mensen dan eenmaal in het zorgtraject zitten is het een soort draaideur van verslavingszorg naar huis en dan begint het hele proces weer van voren af aan." 

Volg ons op je favoriete podcast-platform:

Ben je nieuwsgierig naar meer afleveringen? Ga naar ons podcastoverzicht.

Podcastserie: Alles over Korsakov

In deze podcastserie hoor je alles wat je altijd al wilde weten over Korsakov, het belang van goede Korakov-zorg en hoe die in Nederland geregeld is.

Luister de podcastserie