Podcast aflevering 4: Goede zorg bij Korsakov

Podcast aflevering 4: Goede zorg bij Korsakov

Als iemand eenmaal Korsakov heeft, dan gaat dat niet meer over. Vaak zijn het redelijk jonge mensen, die nog lang kunnen blijven leven als ze maar op tijd goede zorg krijgen. Dat laatste is helaas vaak een probleem. Want mensen met verschijnselen van Korsakov mijden vaak zorg en daarnaast is het lastig om de diagnose Korsakov te stellen. Als ze wel op tijd in beeld zijn van de zorg: hoe ziet die zorg voor mensen met Korsakov er dan uit? En heeft het leven nog zin als iemand eenmaal Korsakov heeft? 

Over die vragen gaat onze host Nathalie Koopman in deze vierde aflevering van de podcastserie Over Korsakov in gesprek met Berdien Spoelman, geestelijke verzorger bij zorgorganisatie Noorderbreedte én met Ans Oosterwechel, beleidsmedewerker en trainer bij Zorgaccent. Zo zegt Ans in deze aflevering: "Het mooiste aan ons vak is erachter komen wie de cliënt precies is en wat hij van ons vraagt. Zo kunnen we hem zoveel mogelijk zelfstandigheid en zelfredzaamheid teruggeven."

Volg ons op je favoriete podcastforum:

Ben je nieuwsgierig naar meer afleveringen? Podcastoverzicht.

Podcastserie: Alles over Korsakov

In deze podcastserie hoor je alles wat je altijd al wilde weten over Korsakov, het belang van goede Korakov-zorg en hoe die in Nederland geregeld is.

Luister de podcastserie