Kickoff traject sluiting rookruimtes

Kickoff traject sluiting rookruimtes

Rookruimtes in de zorg zijn per 1 juli 2021 gesloten. Speciaal voor vier doelgroepen, waaronder korsakov, komt er echter een overbruggingsperiode. Zij krijgen tot 1 juli 2023 de tijd om samen met een alternatief traject te komen om de rookruimtes te sluiten. De subsidie voor dit traject is inmiddels aangevraagd en op 20 september is de kickoff.

Het doel is dat per juli 2023 de interne rookruimtes zijn gesloten binnen de gesloten/semi-gesloten verpleeghuizen die één (of meer) afdeling(en) hebben specifiek voor bewoners met korsakov, huntington, NAH plus en gerontopsychiatrie.

Subsidie aangevraagd

In de overbruggingsperiode krijgen de zorginstellingen tijd de beweging te maken naar het sluiten van interne rookruimtes. Om te komen tot de sluiting van de interne rookruimtes per juli 2023 is het belangrijk om voor deze specifieke doelgroepen te komen tot een maatwerk aanpak. Actiz is samen met het KKC een project gestart om instellingen te begeleiden en ondersteunen bij het sluiten van de rookruimtes en hoe de knelpunten kunnen worden aangepakt. Daartoe is inmiddels een subsidie aangevraagd.

Kickoff

Op 20 september is er een kickoff om samen te kijken welke stappen er gezet kunnen worden om in juli 2023 de rookruimtes op een goede manier gesloten te hebben en alle knelpunten op te lossen.

Wij houden u op de hoogte van de eerste stappen die op deze dag worden gezet.