Saffier gaat theater maken

Saffier gaat theater maken

Bewoners van het Haagse Saffier gaan samen met wijkbewoners een theaterstuk maken. Een unieke samenwerking die contact onderling moet versterken en meer begrip voor mensen met korsakov wil kweken.

Op de Saffierlocaties Domus Nostra en Nolenshaghe wonen mensen met een niet aangeboren hersenletsel, waaronder het syndroom van Korsakov. Die bewoners gaan samen met inwoners van hun wijk een theaterstuk maken. Onder deskundige leiding van kunstzinnig therapeuten zullen de deelnemers gaan werken aan het bedenken en uitwerken van een voorstelling. Het doel hierbij is het contact tussen de groepen te versterken en de wijk meer inzicht te geven wie onze bewoners zijn.

De voorstelling zal bestaan uit meerdere kleine voorstellingen, die ieder een eigen “planeet” gaan vormen. Tijdens de uitvoering zullen bezoekers worden meegenomen op een reis door de ruimte, waarbij iedere planeet wordt bezocht. Vanaf 13 oktober starten de repetities. Na een eerste kennismaking zal worden toegewerkt naar het vormen van kleinere groepen, die in een half jaar gaan werken aan het tot stand komen van hun eigen voorstelling/planeet.

De uitvoering van het volledige stuk staat gepland voor de tweede helft van mei 2022

Muziektherapie

Theater en muziek zijn uiteraard onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wist u dat muziektherapie misschien ook een rol kan spelen bij het behandelen van mensen met korsakov? In dit artikel leest u daar meer over.