Special issue Wernicke-Korsakoff

Special issue Wernicke-Korsakoff

Binnen de instellingen verbonden aan het KKC wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het syndroom van Korsakov. Dit wordt ook internationaal gezien, wat een reden is geweest dat wij gevraagd zijn om als guest editor voor een special issue van het tijdschrift Journal of Clinical Medicine op te treden. Dit betekent dat een volledige uitgave van dit internationale wetenschappelijke tijdschrift (met een impact factor van 5,0) gewijd wordt aan het syndroom van Korsakov en de Wernicke-encefalopathie.
Hiervoor zoeken we uiteraard ook vanuit ons eigen land bijdragen. Het tijdschrift is breed georiënteerd, wat betekent dat we ook voor deze uitgave bijdragen verwelkomen vanuit onder meer de psychologie, het medische perspectief, de verpleegkunde en de psychiatrie. Het kan gaan om empirisch wetenschappelijk onderzoek maar ook om overzichtsartikelen. Alle inzendingen worden uiteraard peer reviewed.

De deadline voor inzendingen is 15 maart 2023, inzenden kan enkel via https://www.mdpi.com/journal/jcm/special_issues/3M3U2SF0MV.
Artikelen moeten Engelstalig zijn, en er is een Word-template beschikbaar met een layout die gebruikt kan worden voor de inzending. Journal of Clinical Medicine is een open-access-tijdschift, wat betekent dat de auteurs de publicatiekosten betalen (middels een Article Processing Fee), en dat het artikel na publicatie zonder abonnement voor iedereen in te zien is. Deze publicatiekosten hoeven uiteraard alleen betaald te worden als het artikel geaccepteerd is.

We hopen op mooie bijdragen vanuit onze instellingen, vriendelijke groet,
Roy Kessels
Cees Hertogh
Erik Oudman
Guest editors

flyer special issue