In beeld: expertisecentrum Saffier, locatie Domus Nostra

In beeld: expertisecentrum Saffier, locatie Domus Nostra

“We zijn als een soort grote armen om de bewoners heen en kijken met zijn allen wat iemand nodig heeft.” Aan het woord in deze video is Regina Magnus. Ze is dans- en bewegingstherapeut bij Domus Nostra, een locatie van Korsakov expertisecentrum Saffier in Den Haag. Hier wonen zo'n 84 mensen met Korsakov. Op ontroerende wijze vertelt Regina over hoe het er als één grote familie voelt. En hoe ze ziet dat deze mensen opbloeien.

“Mensen met Korsakov hebben vaak moeite om initiatief te nemen, contact te maken. Vanuit de danstherapie, en alle therapieën, werken we eraan om dat stukje te ondersteunen. Dat mensen contact maken met zichzelf, voelen wie ze zijn, hoe ze zich op dat moment voelen. En van daaruit dan contact maken met anderen. Wij zijn hierin een soort bruggetje.”

Naast haar indringende verhaal vertellen ook psycholoog Annelies van Rijn en praktijkverpleegkundige Angelique de Wolf over hun werk bij Saffier. En daarbij mag vooral ook gelachen worden!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, actuele publicaties en praktijkonderzoeken, onze bijeenkomsten en scholingsaanbod.

Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief