Ervaringsverhalen over het leven met Korsakov

Ervaringsverhalen over het leven met Korsakov

Hoe is het leven als je verslavingsgevoelig bent? Willem Pelle heeft dit vastgelegd in een bescheiden maar unieke uitgave met korte verhalen. Op donderdag 28 september 2023 was de feestelijke boekpresentatie in Woonzorgcentrum Steijndeld in Gorinchem. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Brigitte Jacobs, directeur Langdurige Zorg van Rivas Zorggroep.   

“Op dit moment verblijf ik op een plek waar ik eigenlijk niet had willen zijn. Ik had me mijn oude dag heel anders voorgesteld. Ik dacht aan een klein huisje samen met een vrouw. Samen de aardappels schillen, samen een borreltje drinken. Mijn leven is anders gelopen. Ik ben namelijk nogal verslavingsgevoelig”. Het zijn de woorden van Willem Pelle. Willem heeft de ziekte van Korsakov. 

In de afgelopen 4 jaar heeft Willem veel van zijn levensverhalen gedeeld met zijn geestelijk verzorger Bas van der Sijde. Tot daar ineens het idee ontstond om de verhalen toegankelijk te maken voor een breder publiek. Waar Willem vertelde, schreef Bas de verhalen op. Zo ontstond een uniek boekwerkje, want ervaringsverhalen over het leven met Korsakov zijn schaars. 

Het boek: Grondslagen van het Pellisme | Wandelen met Willem is te koop bij het Woonzorgcentrum Steijndeld en kost 3 euro. Wil je het boek kopen? Stuur een e-mail aan: Jolanda Bosman, Rivas Zorggroep