E-learning module Ergotherapie bij Korsakov (ergolearning) geactualiseerd

Martine Peek en Nilke Duinkerken, beide ergotherapeut en socioloog en werkzaam bij eerstelijnspraktijk Ergo Dichtbij hebben onlangs de e-learning module ergotherapie bij Korsakov geactualiseerd met een aantal nieuwe ontwikkelingen zoals foutloos leren bij Korsakov. Ergo Dichtbij werkt samen met Ergotherapie Nederland.

De ontwikkelaars
Martine en Nilke misten de mogelijkheid om online cursussen te volgen en accreditatiepunten behalen voor hun vak ergotherapie. Naast de eerstelijnspraktijk Ergo Dichtbij startten zij in 2018 Ergo Learning op. Hier worden online cursussen voor ergotherapeuten aan die je gemakkelijk overal, wanneer je maar wilt kunt volgen.

Martine heeft gewerkt bij het expertisecentrum Korsakov van Amsta en heeft daardoor veel praktische ervaring in het ondersteunen en behandelen van cliënten met Korsakov.

Introductie en interventie
Het syndroom van Korsakov komt regelmatig voor. Ondanks dat is er weinig bekend over cliënten met het syndroom van Korsakov onder ergotherapeuten. Op basis van praktijkervaring, literatuuronderzoek en in samenwerking met het Korsakov Kenniscentrum stelden we deze e-learning samen. Na het volgen van de cursus beschik je over de nodige kennis om een ergotherapeutische behandeling van een cliënt met het syndroom van Korsakov vorm te geven.

De module is ADAP erkend en geaccrediteerd met 5 punten en is via deze link te vinden.