Artikel 'Muziektherapie bij het syndroom van Korsakov' gepubliceerd

Carlijn van der Eng werkzaam als muziektherapeut bij zorginstelling Atlant en Laurien Hakvoort hebben onlangs het artikel “muziektherapie bij het syndroom van Korsakov” gepubliceerd.

Korte samenvatting
In het artikel wordt een muziek therapeutische interventie beschreven die zich richt op het verminderen van apathisch gedrag bij mensen met het syndroom van Korsakov.
Het artikel beschrijft de eerste micro-interventie die uitgewerkt is voor muziektherapie in Nederland. Het betreft een consensus-based interventie voor mensen met het syndroom van Korsakov die apathisch reageren. Het doel van deze interventie is het verhogen van aandacht – en activiteitenniveau van de cliënten met Korsakov in hun dagelijkse leven.
Het stimuleren van initiatiefname daarbij is essentieel. Deze micro-interventie beschrijft hoe het spelen van bekende liederen tot improvisatie leidt die aandacht en initiatief stimuleert.
PDF artikel: 2020 van der Eng.pdf

Meer informatie?
Voor meer informatie over muziektherapie of vragen over het artikel kun je contact opnemen met Carlijn van der Eng: c.van.der.eng@atlant.nl