Factors Associated with ADL Dependence in Nursing Home Residents with Korsakoff’s Syndrome and Other Alcohol-Related Disorders

Uit onderzoek bij gezonde ouderen en bij mensen met dementie blijkt dat goede ADL vaardigheden worden geassocieerd met een tragere achteruitgang in mobiliteit, een verbetering in kwaliteit van leven, emotioneel welzijn, cognitief functioneren en een vermindering van probleemgedrag. Dit maakt het stimuleren van ADL vaardigheden een belangrijk onderwerp. Meer kennis over het dagelijks functioneren, de zelfredzaamheid en de wijze waarop ADL vaardigheden verbeterd kunnen worden bij mensen met het syndroom van Korsakov is nodig om goede zorg te kunnen leveren en gericht interventies te ontwikkelen om de kwaliteit van leven en het emotionele welzijn te bevorderen.

Tijdens haar opleiding tot klinisch epidemioloog heeft Eline Böhner, ergotherapeut en klinisch epidemioloog bij Atlant haar afstudeeronderzoek gedaan naar de demografische en klinische factoren die geassocieerd zijn met ADL zelfstandigheid bij mensen met het syndroom van Korsakov.

Lees haar publicatie in het Journal of Clinical Medicine