Eline Böhner
Ergotherapeut, klinisch epidemioloog en promovenda
Eline is een toegewijde professional en werkt bij Doelgroep Expertisecentrum Atlant. Ze combineert haar passie voor ergotherapie en klinische epidemiologie om een positieve impact te hebben; in het bijzonder op het leven van mensen met het syndroom van Korsakov. Ze heeft ruime praktijkervaring. Hierdoor ontwikkelde Eline een diepgaand begrip van de unieke, vaak complexe uitdagingen waarmee deze doelgroep wordt geconfronteerd.
Begrijpen, verbeteren, onderzoeken en ontwikkelen
Haar onderzoeksfocus? De zelfredzaamheid en autonomie van mensen met Korsakov. Dit is een blijk van haar toewijding om de kwaliteit van leven van deze mensen te begrijpen en te verbeteren. Een wetenschappelijke benadering noemt ze cruciaal om effectieve behandelmethoden te ontwikkelen. Eline gebruikt haar klinische inzichten hierbij om relevante vragen te formuleren voor verder onderzoek.
Doelen en dagelijks bezig zijn
Een van haar belangrijkste doelen: multidisciplinaire interventies optimaliseren, onderbouwen en ontwikkelen, die de zelfredzaamheid en autonomie van mensen met Korsakov bevorderen. Betekenisvolle alledaagse activiteiten doen is hierbij een fundamentele behoefte van de mens. Bovendien is het een mensenrecht om in staat te zijn en mee te doen aan zinvolle activiteiten. Dat geldt ook voor iemands persoonlijke vaardigheden volledig benutten binnen de relevante context. Dit staat ook wel bekend als 'Occupational Justice'. Dagelijks handelen geeft betekenis aan het leven; ook beïnvloedt het gezondheid en welzijn. Daarnaast zorgt dagelijkse activiteiten doen voor structuur in de dag.
Samen doen, óók met familie
Eline werkt nauw samen met andere professionals in de Korsakov-zorg. Ook betrekt ze de families van de mensen met Korsakov in haar onderzoek. Reden? Omdat ze begrijpt dat ondersteuning vanuit de bredere gemeenschap van essentieel belang is.