Webinar Korsakovcentrum Slingedael: Kunnen mensen met Korsakov een route aanleren?

Webinar Korsakovcentrum Slingedael: Kunnen mensen met Korsakov een route aanleren?

Op 20 april 2022 organiseert Korsakovcentrum Slingedael van zorginstelling Lelie zorggroep een Webinar: Kunnen mensen met Korsakov een route aanleren?
Spreker is Fé Hermans.

In hoeverre kunnen mensen met Korsakov een nieuwe route leren? Dat onderzocht Fé Hermens voor haar masterscriptie. Ze vergeleek verschillende manieren van routes leren met elkaar, waaronder 'foutloos leren' waarbij geprobeerd wordt om het maken van fouten tijdens het leerproces zo veel mogelijk te voorkomen. 'Foutloos leren' wordt binnen Slingedael al regelmatig ingezet, omdat het een effectieve leermethode blijkt te zijn. Uit haar onderzoek is gebleken of dit ook geldt voor het aanleren van routes. Dit zou de zelfstandigheid en autonomie voor mensen met Korsakov vergroten. Fé maakte naast haar onderzoek ook een handleiding, zodat de training ook in andere instellingen gebruikt kan worden.

Voor het maken van de handleiding interviewde ze experts uit verschillende gebieden, om zo tot een zo goed mogelijke handleiding te komen. Vragen die beantwoord worden zijn bijvoorbeeld: 'wat zijn goede landmarks?' en 'hoe lang moet er getraind worden? Aangezien dit onderzoek al eens is gepresenteerd door Anne Bergmans, zal in dit webinar vooral de nadruk liggen op de handleiding.

Voor meer informatie en aanmelding: https://www.leliezorggroep010.nl/slingedael/nieuws/webinar-kunnen-mensen-met-korsakov-een-route-aanleren

  • Datum: woensdag 20 april 2022
  • Tijd: 14.30 - 15.30 uur
  • Waar: online