Conferentie sluiting interne rookruimtes specifieke doelgroepen op donderdag 1...

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

25 juli 2022

Conferentie sluiting interne rookruimtes specifieke doelgroepen op donderdag 15 september

Graag presenteren wij het programma van de Conferentie in het kader van de sluiting van de interne rookruimtes voor Gerontopsychiatrie, Huntington, Korsakov en NAH+ binnen de langdurige zorg.

Wanneer? Donderdag 15 september 2022 van 13:00-17:00 uur

Waar? ’t Veerhuis, Nijemonde 4. 3434 AZ Nieuwegein

Waarom deze conferentie?
Binnen de langdurige zorg is een overbruggingsperiode gegeven tot 1 juli 2023 om te komen tot de sluiting van interne rookruimtes. Dit geldt voor locaties waar uitsluitend bewoners zijn gehuisvest met Gerontopsychiatrische problematiek (GP), de ziekte van Huntington, het syndroom van Korsakov en niet- aangeboren hersenletsel (NAH) plus.

Om de locaties hierbij te ondersteunen bieden wij vanuit een samenwerkingsverband tussen ActiZ en de kennisnetwerken GP, Huntington, Korsakov en NAH plus een ondersteuningsprogramma voor het sluiten van de interne rookruimtes. Dit programma is mogelijk gemaakt door VWS en sluit aan bij het Nationaal Preventieakkoord.

Als onderdeel van dit programma konden locaties zich aanmelden voor ondersteuning door een coach, die begeleiding op maat biedt. Een ander belangrijk onderdeel is kennisdeling tussen zorginstellingen. De conferentie is hier een mooi voorbeeld van.

Wat gaan we doen?
Tijdens de conferentie delen we met elkaar ervaringen en leren we samen van best practices en geleerde lessen tot nu toe bij het komen tot de sluiting van interne rookruimtes. Dit aan de hand van presentaties, interviews en interactieve dialogen. Daarnaast wordt een doorkijkje gegeven naar 2030, waarin de zorg rookvrij dient te zijn.

Voor wie?
Voor ieder die werkt op een locatie of afdeling waar uitsluitend bewoners wonen met Gerontopsychiatrische problematiek (GP), de ziekte van Huntington, het syndroom van Korsakov en niet- aangeboren hersenletsel (NAH) plus.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de conferentie. Omdat er met de catering rekening wordt gehouden met de aanmeldingen vragen we een ieder zich tijdig af te melden als het niet lukt om te komen (minimaal 1 week van tevoren).

Graag ontmoeten we elkaar op 15 september in ’t Veerhuis in Nieuwegein!

Heb je je nog niet aangemeld? Meld je tijdig aan. Er is een maximum voor het aantal deelnemers aan de conferentie.

Aanmelden kan via deze link:  aanmelden

Verzoek is om op 15 september tijdig (uiterlijk 12:45 uur) uur aanwezig te zijn.

 

 

 

 

Deel deze post