Casusbespreking in de Korsakovzorg op dinsdag 13 december 2022

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

2 november 2022

Casusbespreking in de Korsakovzorg op dinsdag 13 december 2022

Op dinsdag 13 december van 15.30 tot 17.00 uur vindt een digitale casusbespreking plaats voor korsakovbegeleiders die de training Empathisch Directieve Benadering hebben gevolgd.

Na het volgen van de training Empathisch Directieve Benadering ga je als korsakovbegeleider uiteraard aan de slag in de praktijk om te kijken hoe je het geleerde daar kunt toepassen. In sommige gevallen zul je ergens tegenaan lopen of loopt iets niet zoals je van tevoren dacht.

In een kleine groep van ongeveer tien mensen kun je een situatie of probleem uit jouw eigen praktijk inbrengen waarbij de overige deelnemers door het stellen van vragen onderbouwd en gestructureerd meedenken over een oplossing. Denk hierbij aan een situatie over het begeleiden van een bewoner of het voorkomen van onvrijwillige zorg.

Je zult hierbij met medewerkers buiten jouw eigen instelling in de bijeenkomst deelnemen.
Het bespreken van een casus maakt mogelijkheden en beperkingen helder en biedt de kans om samen knelpunten op te lossen.

Het zelf inbrengen van een casus is gewenst, maar niet noodzakelijk. Je kunt ook leren van casussen van andere zorgmedewerkers. De casusbespreking zal volgens de incidentmethode begeleid worden.

Na aanmelding ontvang je ongeveer 2 weken van voor de bijeenkomst een toelichting over de methodiek van de casusbespreking en een MS Teams uitnodiging.

Mocht je meer informatie willen ontvangen, dan graag via info@korsakovkenniscentrum.nl een mail versturen o.v.v. casusbespreking.
De casusbespreking is alleen toegankelijk voor deelnemers die werkzaam zijn in aangesloten instellingen https://korsakovkenniscentrum.nl/over-ons/korsakov-instellingen

Aanmelden voor de bijeenkomst: https://korsakovkenniscentrum.nl/agenda/casusbespreking-in-de-korsakovzorg

 

 

Deel deze post