Bijeenkomst geestelijk verzorgers en maatschappelijk werkers

4 november 2021

Bijeenkomst geestelijk verzorgers en maatschappelijk werkers

Het Korsakov Kenniscentrum houdt op donderdag 4 november een vakgroepbijeenkomst voor geestelijk verzorgers & maatschappelijk werkers. De bijeenkomst vindt plaats in Nieuwegein en is bedoeld voor geestelijk verzorgers, maatschappelijk werkers en aanverwante functies van leden van het Korsakov Kenniscentrum. Het thema is  Wet Zorg en Dwang en de inzet Moreel Beraad.

De bijeenkomst staat onder voorzitterschap van Berdien Spoelman, geestelijk verzorger Noorderbreedte. Sprekers zijn onder meer Annemieke Versteeg, Berdien Spoelman en Francien Molenaar. Ook zullen onderzoekers Ineke Zuurmond en Francien Molenaar op een interactieve wijze hun onderzoek presenteren.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 - 13.15 inloop en broodje

13.15 - 13.30 welkom met een korte terugblik op de afgelopen bijeenkomst en korte voorstelronde

13.30 - 15.00 Presentatie: Wet Zorg en Dwang en de relatie met de Empathisch Directieve Benadering

Workshop Moreel dilemma bij Wet Zorg en Dwang met inzet van Moreel Beraad

Sprekers: Annemieke Versteeg, Berdien Spoelman en Francien Molenaar

15.00 - 15.15 Pauze

15.15 - 16.45 interactieve wetenschapsmiddag

Onderzoekers Ineke Zuurmond en Francien Molenaar zullen op een interactieve wijze hun onderzoek presenteren.

Ineke Zuurmond onderzoekt hoe bewoners met het Syndroom van Korsakov een stem krijgen. Vraag daarbij is of confabulatie daarbij een probleem is? En hoe gaan wij daar mee om?
Francien Molenaar is bezig met een exploratief onderzoek naar `Zingevingsvragen bij cliënten met het syndroom van Korsakov. Zij onderzocht welke zingevingsvragen te herkennen zijn in levensverhalen en vragen van cliënten die langdurig in een zorginstelling verblijven.

16.45 - 17.00 afsluiting en voorbereiding op volgende bijeenkomst

Informatie

Locatie: Het Veerhuis, Nijenmonde 4, 3434 AZ Nieuwegein.

Contact: Marga ten Wolde, 06 10259369, m.tenwolde@korsakovkenniscentrum.nl

Coronamaatregelen om rekening mee te houden

Graag informeren wij u omtrent de coronatoegangsbewijzen en de nieuwe richtlijnen van de overheid.

De toegang tot het hotel en de vergaderzaal zal zijn volgens de richtlijnen en aanbevelingen van het RIVM. Wij gaan ervan uit dat de organisatie zorg zal dragen dat hun deelnemers/gasten hun verantwoordelijkheid nemen m.b.t. de coronamaatregelen. Wij vragen u om uw gasten op de hoogte te brengen dat men in het bezit dient te zijn van een geldige QR-code/ geprint vaccinatie of testbewijs. Bij de entree van het hotel, dan wel vergaderzaal, kunnen de coronatoegangsbewijzen worden gecheckt. Mocht een deelnemer/ gast zich hierin niet kunnen vinden dan verzoeken wij vriendelijk dat de gast dit aangeeft bij de organisatie.

 

 

Deel deze post